Schoenen outlet online in trek bij jongeren

 

Steeds meer jongeren kopen producten vanuit de luie stoel. Met een laptop of tablet of schoot is het eenvoudig om via het internet iets te bestellen. Of het nu om een paar schoenen, een videogame of een nieuwe broek gaat. Dat eerste product, een paar schoenen, wordt steeds vaker via een schoenen outlet online gekocht. Vandaag kijken we naar zo’n schoenen outlet online en laten we cijfers zien over de bezoekers.

Wat is een schoenen outlet online?

Eerst is het handig om even kort te bespreken wat een schoenen outlet online nu precies is. Eigenlijk is dat best eenvoudig uit te leggen. Een schoenen outlet online is een winkel op het internet, waarbij de prijs voor een paar schoenen structureel lager ligt dan in een willekeurige, andere shop op het internet. Internet shops met een schoenen outlet zijn bijvoorbeeld http://www.to-be-dressed.nl/schoenen, Zalando.nl, Bijenkorf.nl etc. Naast schoenen outlets op het internet zijn er ook offline voorbeelden te vinden van schoenen outlets. Vaak zijn dit (tijdelijke) shops die horen bij een bepaalde schoenenwinkel. In Rotterdam is er bijvoorbeeld een schoenenwinkel die naast het pand van de reguliere winkel een kleine outlet shop heeft.

Populariteit

Door deze uitleg begrijp je misschien wel waarom outlets op het gebied van schoenen steeds populairder worden. De prijzen liggen simpelweg wat lager, vaak omdat er sprake is van een oude collectie schoenen. Op het internet, in een gemiddelde schoenen outlet online, valt het op dat het vooral de jongeren zijn die toeslaan. Die doelgroep, als we zeggen dat jongeren tot en met de 25 jaar oud zijn, koopt in driekwart van de gevallen op een schoenen outlet online.