Paul Green schoenen winnen aan populariteit

paulgreenPaul Green schoenen zijn geen schoenen die pas sinds kort op de markt te vinden zijn. Al sinds het einde van de jaren 80 komt dit bedrijf met zogenoemde Paul Green schoenen op de markt. Het schoenenbedrijf is nu bezig aan een opmerkelijk revival. Niet alleen in thuislanden Duitsland en Oostenrijk worden steeds meer Paul Green schoenen verkocht, maar ook in ons mooie, kleine kikkerland zijn de verkoopcijfers van Paul Green schoenen toegenomen. Vooral op het internet worden veel schoenen van dit merk aangeschaft.

Het ontstaan van Paul Green schoenen

Het merk Paul Green zag in 1988 het levenslicht. Het bedrijf werd in dat jaar opgericht in de Duitse stad München, in het zuiden van Duitsland. Niet ver van Oostenrijk vandaan. Het is dan ook geen verrassing dat Paul Green de laatste jaren vanuit de Oostenrijkse stad Salzburg opereert (of beter gezegd: vanuit Mattsee, in de buurt van Salzburg).

Het Paul Green Effect

Volgens Paul Green zelf, werken zij volgens een eigen wijze. Dat houdt in dat zij veel aandacht besteden aan de uniekheid van de schoen, net als aan de kwaliteit van alle Paul Green schoenen die zij op de markt brengen. Paul Green zegt dat er sprake is van het Paul Green Effect. Overigens zijn Paul Green schoenen voornamelijk voor vrouwen op de markt gebracht. Er is een mannencollectie, maar het aantal modellen is deze collectie is niet bepaald indrukwekkend (de modellen zelf overigens wel, deze zijn zeker de moeite waard).

Internationaal merk

In de vorige alinea’s is voorlopig alleen maar ter sprake gekomen dat Paul Green een merk is dat in Duitsland is opgericht en vervolgens is verkast naar Oostenrijk. Maar Paul Green is veel internationaler, want de schoenen van dit merk worden door heel Europa en door heel de wereld verkocht. Ook in Nederland zijn er plaatsen waarop de schoenen van dit merk te koop zijn. We focussen ons in dit stuk vooral op de verkoop via internet.

Meeste adressen

Niet zonder reden, want de meeste adressen waar Paul Green schoenen gekocht kunnen worden, zijn webwinkels. Al deze webshops zijn betrouwbaar: Dungelmann-schoenen.nl, topshoe.nl, cotessa.nl, beslist.nl en omoda.nl. Dat laatste bedrijf is trouwens ook bekend door zijn winkels die in steden of dorpen gevestigd zijn.