Gipsy Ibiza is de trend van deze zomer

De zomer heeft vaak haar eigen mode. Ieder jaar is er wel een bepaald type kleding dat populair is. Als we kijken naar de naderende zomer, kunnen we ook alweer wat voorspellingen doen. Eén ding is zeker: de Gipsy Ibiza trend is absoluut aanwezig. Welke andere modes er straks te zien zijn op de stranden en in de nachtclubs, laat ik nog even in het midden. We kijken vandaag naar ‘het zekerheidje’: de Gipsy Ibiza mode.

De herkomst van Gipsy Ibiza mode

Als we kijken naar de oorsprong van de Gipsy Ibiza mode, wijzen alle vingers natuurlijk dezelfde kant op. Ibiza is namelijk het Spaanse eiland dat de laatste jaren enorme faam heeft verworven door de aanwezigheid van nachtclubs en de jetset van zo’n beetje alle landen in de wereld. Overigens moeten we ook niet vergeten dat Ibiza een schitterend eiland is, met oogverblindend mooie stranden en wateren.

Wat is de echte herkomst?

Nu hebben we gezien waar de Gipsy Ibiza mode vandaan komt, maar hoe is deze mode dan eigenlijk ontstaan? Liepen alle inwoners van Ibiza bijvoorbeeld in deze kleding? Die laatste vraag kunnen we direct beantwoorden, want dat is absoluut niet het geval. Eigenlijk is de Gipsy Ibiza mode een stroming die voortkomt uit alle andere, zomerse stromingen. Juist de toeristen die naar het eiland kwamen voor een heerlijke vakantie, brachten de mode mee. Als we het hebben over de Gipsy Ibiza mode, hebben we het dus eigenlijk over de mode die door de toeristen naar dit prachtige, Spaanse eiland gebracht is.

De kenmerken van deze kleding

De zogenoemde Ibiza kleding kenmerkt zich door een aantal aspecten. Zoals de meesten van jullie wel weten, betekent het woord Gipsy in het Nederlands ‘zigeuner’. De kleding die oorspronkelijke zigeuners dragen, vormen voor een deel de inspiratiebron van de Gipsy Ibiza mode. Je moet denken aan de rokken met daaraan de kenmerkende ‘sliertjes’. Daarnaast zijn de hemdjes ook afkomstig of gebaseerd op de kleding die sommige groepen zigeuners droegen. Heb je door mijn omschrijvingen nog steeds geen idee wat ik bedoel met de Gipsy Ibiza mode? Kijk dan even tussen de kledingartikelen in deze modestroming.