De nieuwe badjas voor de sauna

 

Wie kent ze niet: de alom bekende badjas voor de sauna. Een badjas voor de sauna was lange tijd niet veel meer dan een witte badjas, maar daar lijkt steeds meer verandering in te komen. Een verandering die ik, als blogger van Laugs Design, toejuich. Er wordt namelijk meer aandacht besteed aan het design van badjassen voor in de sauna. Benieuwd waar tegenwoordig op gelet wordt? Lees dan even snel de volgende alinea’s van deze blog.

Badjas voor de sauna

Het is natuurlijk logisch dat er in de sauna badjassen uitgedeeld worden aan de gasten (overigens zijn er ook bezoekers, vaak bezoekers die meer dan eens een sauna bezoeken, die hun eigen badjassen meenemen naar de sauna). Tussen het baden in hete en koude zwembaden door. En voor en na je een Turks stoombad in gaat, is het lekker om een badjasje aan of uit te trekken. Het meest comfortabele kledingstuk in een sauna.

Nieuwe stijl

Zoals ik in de intro al even vertelde, is de badjas voor de sauna bijna altijd wit geweest. Daar lijkt dus verandering in te komen, omdat sauna’s zich willen onderscheiden van elkaar. Zo zijn er sauna’s die bijvoorbeeld het eigen logo in de badjas laten naaien of weven. Andere sauna’s kiezen weer voor een iets meer trendy badjas. Vaak blijven de kleuren overigens wel in de buurt van de lichte kleuren. In mijn ogen is het een verbetering dat de badjassen tegenwoordig niet allemaal weer wit zijn. Ik vind het best leuk om per saunabezoek te bekijken hoeveel aandacht er door de eigenaar van de sauna is besteed aan de badjas.